ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Коблер с малини

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • пресни малини - 500 г
  • захар - 2 с. л.
  • царевично нишесте - 1 с. л.
  • канела - 0.25 ч. л.
  • лайм - 1 брой
  • фино бяло брашно - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • кафява захар - 2 с. л.
  • бакпулвер - 1 с. л.
  • краве масло - 150 г
  • прясно мляко - 150 мл

1. Малините се слагат в купа и към тях се прибавят захарта, канелата, нишестето и сокът от лайм. Разбърква се внимателно. В отделна купа се смесват брашното, солта, 2 с. л. от кафявата захар и бакпулверът. Прибавя се студеното краве масло, нарязано на малки кубчета и се претрива с ръце. Налива се прясното мляко и се разбърква за кратко, колкото да се обединят съставките.

2. Малините се подреждат на дъното на намазан с масло огнеупорен съд. От тестото се гребва с лъжица и се разпределя върху плодовете, така че да ги покрие. Тестото се поръсва с малко захар (около 1 ч. л.). Сладкишът се слага в предварително загрята на 180 °С фурна и се пече за 35–40 минути.

Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA