ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Крем от маскарпоне с печени плодове

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • сирене „Маскарпоне” - 250 г
  • гъсто кисело мляко - 150 г
  • захар - 4 с. л.
  • круши - 1 брой
  • бяло грозде без семки - 250 г
  • краве масло - 2 с. л.
  • канела - 0.25 ч. л.
  • захар - 50 г
  • печени белени лешници - 60 г

1. Ябълката и крушата се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета. Овкусяват се с канелата и половината от захарта. Плодовете се заливат с разтопеното масло, разбъркват се внимателно и се пекат около 15 минути в загрята на 190 °С фурна, с вентилатор. Изваждат се и се оставят леко да се охладят.

2. Маскарпонето се разбърква с киселото мляко и 2 с. л. от захар.

3. Захарта за кроканта (50 г) се разтопява, докато се получи карамел, в който се изсипват лешниците. Щом карамелът покрие лешниците, сместа се прехвърля върху силиконова подложка. Оставя се да се охлади много добре, след което се начуква в хаванче. Печените плодове и разполовените гроздови зърна се разпределят в купички и отгоре се слага от крема. Непосредствено преди сервиране десертът се поръсва с кроканта.

Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Кисело мляко 4.5% BILLA
Кисело мляко 4.5% BILLA