ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Милфьой

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • бутертесто - 550 г
  • захар - 160 г
  • жълтък - 4 броя
  • царевично нишесте - 40 г
  • разтворимо кафе - 40 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • сметана - 125 мл
  • ванилия - 1 брой
  • къпини - 150 г

1. Тестото се разстила в тава, върху пергаментова хартия и се нарязва на правоъгълници с размер 6х3 см.

2. Фурната се загрява на 200–210 °С. Върху тестото се слага подходяща тава (за да не се надигне при печене) и се пече 7–8 минути, след което горната тава се отстранява, правоъгълниците се поръсват със захарта (40 г се отделят за крема), пекат се още 7 минути и се оставят да се охладят.

3. За приготвянетона крема, в купа се смесват жълтъците, 40 г захар, нишестето, ванилията, разтворимото кафе и няколко лъжици от прясното мляко.

4. Останалото мляко и сметаната се загряват почти до завиране. Наливат се внимателно, при непрекъснато бъркане, към сместа с жълтъците.

5. Съдът се слага на котлона и кремът се вари на слаб огън 2–3 минути при непрекъснато бъркане. После се охлажда. Прехвърля се в сладкарски пош с кръгъл накрайник и се прибира в хладилник.

6. Върху тестена кора се слага крем, следва, кора, крем, кора, крем и се завършва с къпини. Така се оформят и останалите порции. Десертът се поднася веднага.

От това количество се получават около 16 парчета. 

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Прясно бутертесто 275 г BILLA
Прясно бутертесто 275 г BILLA
Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA