ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Мъфини с тиква и маскарпоне

ПРОДУКТИ

(8 порции)
  • яйца - 2 броя
  • кафява захар - 125 г
  • пюре от тиква - 200 г
  • брашно - 130 г
  • бакпулвер - 2 ч. л.
  • канела - 1 ч. л.
  • карамфил - 2 щипки
  • сол - 1 щипка
  • олио - 125 мл
  • сирене „Маскарпоне” - 250 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • мед - 25 г
  • шушулка ванилия - 0.5 брой
  • сладко от тиква (рачел) - 4 с. л.

1. Пюрето от тиква се разбърква с яйцата, олиото и захарта.

2. Брашното се смесва с бакпулвера и подправките.

3. Сухите и течните смеси се обединяват, разбъркват се и тестото се разпределя в 16 формички за мъфини.

4. Кейкчетата се пекат в загрята на 180°С фурна около 15 минути. Охлаждат се.

5. Продуктите за глазурата се разбиват до хомогенизиране. Сместа се слага в сладкарски пош и се нанася върху охладените мъфини. Поръсват се капки от сладко от тиква и се поднася.

Кафява тръстикова захар BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA