ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Напукани шоколадови бисквити

ПРОДУКТИ

(10 порции)
  • черен шоколад - 200 г
  • краве масло - 50 г
  • яйца - 2 броя
  • кафява захар - 50 г
  • ванилова есенция - 1 ч. л.
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 0.5 ч. л.

1. Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня. Оставят се леко да се охладят. В купа се смесват брашното, бакпулверът и щипка сол.

2. В друга купа се разбиват яйцата със захарта, прибавя се ванилията и бавно се сипва шоколадът с маслото, а след това брашното със сухите съставки, като се разбърква на ръка. Всичко се обърква добре, след това купата се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилника за 3–4 часа или за цяла нощ. Първоначално се получава меко тесто, но в хладилника то се стяга.

3. Тава се застила с хартия за печене. От охладеното тесто се оформят топчета с големината на малки орехи, които се овалват първо в кристална и след това в пудра захар. Бисквитите се подреждат в тавата на разстояние една от друга. Пекат се 10 минути в загрята на 180 °С фурна. Бисквитите трябва да се напукат, но да останат меки отвътре. След като изстинат, се втвърдяват.

Кафява тръстикова захар BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA