ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пай с орехи и боровинки

ПРОДУКТИ

(8 порции)
  • брашно - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - 1 с. л.
  • краве масло - 140 г
  • жълтък - 1 брой
  • яйца - 3 броя
  • кафява захар - 60 г
  • ванилов екстракт - 1 ч. л.
  • кленов сироп - 120 г
  • орехи - 150 г
  • боровинки - 100 г

1. Брашното се смесва със солта, пудрата захар, 100 г нарязано масло и жълтъка.

2. Замесва се меко тесто, като при необходимост се добавя малко студена вода. Тестото се увива във фолио за свежо съхранение и се слага в хладилник за половин час.

3. После се разточва на тънка кора върху набрашнен плот. Прехвърля се в намазнена форма с диаметър 24 см, така че да покрива и стените.

4. Покрива се с пергаментова хартия и се пече в загрята на 180°С фурна около 15 минути. Оставя се да се охлади.

5. Смесват се яйцата и захарта, прибавят се кленовият сироп, останалото разтопено масло и ваниловият екстракт. Слагат се орехите (ядките се нарязват на половина или на едро) и нарязаните на половина боровинки. Сместа се разпределя върху блата, заравнява се и се пече във фурната на 180°С около 35 минути.

6. Сладкишът се сервира охладен.

Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA