ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Панетоне трайфъл в буркан

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • козунак - 500 г
  • кафе „Еспресо“ - 100 мл
  • пресни малини - 200 г
  • сирене „Маскарпоне” - 250 г
  • пудра захар - 2 с. л.
  • ванилов екстракт - 1 ч. л.
  • сметана - 200 мл

1. Маскарпонето се смесва с пудрата захар, ванилията и разбитата сметана, като всички съставки се разбъркват много добре.

2. Глазурата се слага в сладкарски пош с накрайник за декорация.

3. В бурканите се разпределя малко от нарязания козунак, полива се с еспресо, прибавя се един пласт малини и върху тях се шприцова от глазурата. Продуктите се подрежат на пластове в същата последователност до тяхното изчерпване.

4. Десертът се сервира добре охладен.