ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Печени ябълки във ванилов сос

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • ябълки - 4 броя
  • краве масло - 2 с. л.
  • захар - 2 с. л.
  • готварска сметана - 350 мл
  • канела - 0.5 ч. л.
  • шушулка ванилия - 1 брой

1. Ябълките се почистват, режат се на тънки резени и се подреждат в тава. Поливат се с разтопено масло и се поръсват със захар и канела. Слагат се в загрята
фурна и се пекат около 15 минути на 180 °C.

2. Сметаната се загрява, прибавят се семената от ванилията и сместа се вари
за кратко, след което полученият сос се полива върху изпечените ябълки.

3. Връщат се във фурната и се пекат още 20 минути.