ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Портокалов крем с бял шоколад

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • портокал - 2 броя
  • лимон - 1 брой
  • яйца - 2 броя
  • захар - 100 г
  • царевично нишесте - 2 с. л.
  • животинска сметана - 150 мл
  • бял шоколад - 150 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • желатин - 0.5 ч. л.
  • замразени малини - 50 г

1. Кората  на портокалите се настъргва, а плодовете се изстискват. Лимонът също се изстисква.

2. Нишестето се разтваря в лимоновия сок. Прибавят се яйцата, настърганата портокалова кора, захарта и портокаловият сок и се разбърква добре до хомогенизиране. Кремът се готви на тих огън, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти, след което се оставя да се охлади.

3. Желатинът се накисва в малко от млякото и сe оставя да набъбне. Останалото мляко се загрява и в него се пуска натрошеният шоколад (50 г се отделят за декорация), като се бърка, докато се разтопи. Добавя се желатинът и се оставя да се охлади добре.

4. Сметаната се разбива и се сипва към шоколада на няколко пъти, като всеки път се разбива много добре и се внимава да не се пресече. Ако сместа е течна, се прибира в хладилник да се охлади и след това мусът отново се разбива с телена бъркалка.

5. Кремът се разбива с миксер и се разпределя в чаши. Отгоре се слага от муса и се охлажда за около 30 минути.

6. Шоколадът за декорацията се разтопява, сипва се върху силиконов килим и се оставя да се охлади. След това кремът се гарнира с него и с накълцаните замразени малини.

Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA