ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Постна бисквитена торта

ПРОДУКТИ

(9 порции)
  • обикновени бисквити - 450 г
  • захар - 180 г
  • кокосово мляко - 1 л
  • царевично нишесте - 60 г
  • кокосови стърготини - 50 г
  • какао на прах - 2 с. л.
  • кафява захар - 2 с. л.
  • кокосово масло (олио) - 50 г

1. Около 150 мл от кокосовото мляко се разбъркват с нишестето. Останалото мляко се загрява със захарта. Щом тя се разтвори, към кипящото мляко се добавя разтвореното нишесте.

2. Бърка се, докато кремът се сгъсти. Квадратна тава се покрива с бисквити, заливат се с няколко черпака от крема. Редува се, докато свършат продуктите. Завършва се с крем. Оставя се да изстине. Прибира се в хладилник поне за 4 часа.

3. Кокосовото масло се загрява на умерен огън. Прибавя се захарта, бърка се, докато се разтвори. Сипват се около 30 мл вода и какаото и отново се разбърква.

4. Сместа се оставя леко да се охлади и се излива върху тортата. Поръсва със запечени на сух тиган кокосови стърготини. Охлажда се, нарязва се и се поднася.

Кафява тръстикова захар BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Бисквити Petit Beurre 7% Масло BILLA
Бисквити Petit Beurre 7% Масло BILLA