ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Тарталети с праскови

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • фино бяло брашно - 250 г
  • пудра захар - 50 г
  • краве масло - 150 г
  • жълтък - 2 броя
  • праскови - 1 кг
  • яйца - 2 броя
  • захар - 120 г
  • мътеница - 150 мл
  • брашно - 25 г
  • канела - 0.25 ч. л.
  • лимон - 0.5 брой
  • белен шамфъстък - 1 шепа

1. От брашното, захарта, маслото, жълтъците и 2 с.л. вода се замесва тесто, което се оформя на топка, увива се в прозрачно фолио и се оставя за 20 минути в хладилника. Формите за тарталети се намазват с масло. Плотът се поръсва с брашно, тестото се разделя на 6 топки, които се разточват на тънки кръгове и се поставят във формите.

2. Яйцата за плънката се разбиват със захарта, след което се прибавят мътеницата, брашното, канелата и лимоновата кора. Всичко се разбърква, докато се получи гладка еднородна смес.

3. Сместа се разпределя върху тестото във формите и във всяка форма се слагат резенчета праскова. Фурната се загрява на 200 °С. Формите се слагат в тава и се пекат за 30 минути. Изпечените тарталети се поръсват с пудра захар и накълцани шамфъстъци.

 

Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Шамфъстък BILLA
Шамфъстък BILLA