КАТЕГОРИЯ
ДЕСЕРТИ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Ликьорът се налива в горещото кафе и се оставя да се охлади. Сметаната се разбива.
2. Маскарпонето се разбива с пудрата захар, настърганата лимонова кора и ваниловия екстракт. Прибавя се разбитата сметана и се разбърква. Кремът се разделя на две равни части. В едната част се слага 1 с.л. какао и се разбърква.
3. Дъното и стените на една по-голяма кръгла форма или няколко по-малки се покриват с бишкоти, предварително потопени в кафето с ликьора. Вътре се слага кремът с какао, а отгоре – светлият крем. Десертът се прибира в хладилника, за да се охлади и да стегне.
4. Преди сервиране тирамисуто се изважда от формата и се поръсва обилно с какао.