ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Тирамису без яйца

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • сирене „Маскарпоне” - 500 г
  • пудра захар - 120 г
  • животинска сметана - 200 мл
  • лимон - 1 брой
  • горещо силно кафе - 200 мл
  • какао на прах - 2 с. л.
  • ванилов екстракт - 2 ч. л.
  • амарето - 2 с. л.
  • бишкоти - 200 г

1. Ликьорът се налива в горещото кафе и се оставя да се охлади. Сметаната се разбива.

2. Маскарпонето се разбива с пудрата захар, настърганата лимонова кора и ваниловия екстракт. Прибавя се разбитата сметана и се разбърква. Кремът се разделя на две равни части. В едната част се слага 1 с.л. какао и се разбърква.

3. Дъното и стените на една по-голяма кръгла форма или няколко по-малки се покриват с бишкоти, предварително потопени в кафето с ликьора. Вътре се слага кремът с какао, а отгоре – светлият крем. Десертът се прибира в хладилника, за да се охлади и да стегне.

4. Преди сервиране тирамисуто се изважда от формата и се поръсва обилно с какао.