ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Тирамису с портокали и боровинки

ПРОДУКТИ

(8 порции)
  • сирене „Маскарпоне” - 500 г
  • жълтък - 5 броя
  • прясно мляко - 50 мл
  • захар - 100 г
  • ванилова захар - 1 брой
  • белтък - 5 броя
  • сол - 1 щипка
  • бишкоти - 100 г
  • портокалов сок - 150 мл
  • портокалов ликьор - 50 мл
  • натурално какао - 20 г
  • пръчка канела - 7 броя
  • боровинки - 300 г

1. Жълтъците, захарта, ваниловата захар и млякото се разбиват на водна баня. Температурата на водата не трябва да надвишава 82 °С. Охлажда се до 50 °С и внимателно се смесва с маскарпонето.

2. Белтъците се разбиват на пяна като се добавя щипка сол. Когато кремът се
охлади до 20 °С, внимателно се прибавят белтъците. Портокаловият сок се смесва с портокаловия ликьор. В тази смес се потапят бишкотите, начупват
се на парчета (в зависимост от размера на чашките за сервиране) и се слагат в чашките.

3. Прибавя се маскарпонето и чашките се прибират в хладилник. Преди сервиране във всяка чашка се поставя канелена пръчица, поръсва се с какао, добавят се боровинките и се украсява с листенца прясна мента.

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA