ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Торта „Павлова“

ПРОДУКТИ

(10 порции)
  • яйца - 6 броя
  • захар - 300 г
  • сол - 1 щипка
  • оцет - 0.5 с. л.
  • нишесте - 0.5 с. л.
  • животинска сметана - 500 мл
  • пудра захар - 1 с. л.
  • ванилов екстракт - 1 с. л.
  • ягоди - 350 г
  • френско грозде - 150 г

1. Белтъците и жълтъците се отделят. Белтъците се разбиват на твърд сняг с щипката сол. Постепенно се прибавя захарта, при непрекъснато разбиване.

2. Добавя се оцетът, след това нишестето. Разбива се още няколко минути, докато се получи твърда, гладка и лъскава смес.

3. Прехвърля се внимателно в покрита с хартия за печене тава и се оформя кръг с диаметър 22 см. Пече се в загрята на 110°С фурна 1 час и 30 минути, като вратата не трябва да се отваря. Изпеченият блат се оставя да се охлади на леко отворена врата на фурната.

4. Сметаната се разбива с миксер. Сипва се пудрата захар.

5. Добавя се ваниловият екстракт и се разбърква няколко секунди.

6. Охладеният блат се намазва с крема.

7. Измитите и почистени плодове се аранжират върху крема и по желание се поръсва с настъргана кора от лайм.

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Винен оцет червен BILLA
Винен оцет червен BILLA