ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Торта с ананас и кокос

ПРОДУКТИ

(10 порции)
  • яйца - 5 броя
  • вода - 5 с. л.
  • олио - 5 с. л.
  • брашно - 150 г
  • кокосови стърготини - 50 г
  • бакпулвер - 1 брой
  • захар - 150 г
  • ванилова есенция - 1.5 ч. л.
  • цедено кисело мляко - 600 г
  • пудра захар - 9 с. л.
  • сметана - 500 мл
  • желатин - 15 г
  • ананас от компот - 500 г

1. Яйцата се разбиват на пяна, добавя се топлата вода и разбиването продължава. Постепенно се сипват захарта и 1/2 с. л. ванилова есенция. Сместа се разбива още 5 минути, след което се добавя олиото.

2. Брашното се смесва с кокосовите стърготини и бакпулвера и внимателно се прибавя към яйчената смес. Тестото се сипва в тава, покрита с пергаментова хартия, и се пече 25–30 минути в загрята на 180 °С фурна.

3. Охладеният блат се разрязва през средата, така че да се получат два.

4. Желатинът се накисва в малко сок от компота, за да набъбне. Добавят се още 3–4 лъжици леко затоплен сок, за да се разтвори.

5. Киселото мляко се смесва с пудрата захар, добавя се разтвореният желатин и към тях се прибавя 1 с. л. ванилова есенция заедно с предварително разбитата течна сметана (250 мл).

6. Ананасът се отцежда и се нарязва на малки парчета.

7. Първият блат се поставя в чиния за торта, намазва се с част от крема, подреждат се част от парчетата плод. Следва вторият блат, отново крем и плодове и се завършва с третия блат и останалия крем. Тортата се прибира в хладилник, за да стегне. После цялата се намазва с разбитата течна сметана (250 мл) и се поръсва с кокос.

Ананас на шайби BILLA
Ананас на шайби BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA