ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Торта с глазура от ягоди и маскарпоне

ПРОДУКТИ

(10 порции)
  • краве масло - 120 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 6 броя
  • брашно - 180 г
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 ч. л.
  • ванилов екстракт - 1 ч. л.
  • прясно мляко - 125 мл
  • сладко от ягоди - 3 с. л.
  • сирене „Маскарпоне” - 500 г
  • животинска сметана - 250 мл
  • пудра захар - 3 с. л.
  • шушулка ванилия - 1 брой
  • лимон - 1 брой
  • ягоди - 300 г

1. За приготвянето на пандишпановия блат, размекнатото на стайна температура масло се разбива със захарта 7 минути, след което се прибавят ванилията и яйцата, едно по едно.

2. Смесват се брашното, солта и бакпулверът. Млякото и брашнената смес се прибавят към яйчената смес на малки части. Накрая се слага малко червена сладкарска боя и сместа се разбърква много добре. Сипва се в кръгла форма за торта, покрита с пергаментова хартия, и се пече около 45 минути в загрята на 170°С фурна. След като се охлади, блатът се реже на 3 части с еднаква дебелина.

3. За приготвянето на глазурата, маскарпонето (на стайна температура) се смесва с лимоновия сок, настърганата лимонова кора, ванилията и пудрата захар. Разбива се с миксер. Добре охладената сметана се разбива, докато се стегне, след което внимателно се смесва с маскарпонето. За кратко се разбива с миксер на най-ниската степен.

4. Единият блат се поставя върху сервизна чиния, намазва се с 1 с. л. конфитюр от ягоди и след това се слага от глазурата. Следва вторият блат и процедурата се повтаря. Същото се прави и с третия. Тортата се намазва отстрани
с глазурата и с помощта на сладкарски шприц се украсява по желание. Най-отгоре се декорира с ягоди.

Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Конфитюр ягода BILLA
Конфитюр ягода BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA