ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Торта с кестени

ПРОДУКТИ

(8 порции)
  • шоколад - 100 г
  • краве масло - 100 г
  • пюре от кестени (неподсладено) - 250 г
  • яйца - 4 броя
  • захар - 250 г
  • подсладена сметана - 250 мл
  • ром - 2 с. л.
  • брашно - 150 г
  • какао на прах - 1 с. л.
  • бакпулвер - 2 с. л.
  • нарязани лешници - 60 г
  • сладкарска сметана - 200 мл

1. За приготвянето на кроканта, 100 г от захарта се загрява в съд с дебело дъно, докато се карамелизира. Прибавят се лешниците, разбърква се и карамелената смес се излива върху повърхност, покрита с хартия за печене.

2. След като се охлади, се реже на малки парченца.

3. Маслото за блата се разтопява, прибавя се шоколадът и се бърка до пълното му разтопяване. Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на твърд сняг.

4. Жълтъците се разбиват на пяна заедно с останалата захар и към тях се прибавят шоколадовата смес, подсладената сметана, ромът и пюрето от кестени.

5. Разбърква се енергично и се сипва брашното, предварително пресято с какаото и бакпулвера. Накрая се слагат разбитите на сняг белтъци.

6. Сместа се пресипва в намаслена и набрашнена кексова форма с диаметър 22 см. Отгоре се поръсва малко от лешниковия крокант.

7. Пече се в загрята на 180°С фурна около 35 минути.

8. Когато тортата е готова, останалият крокант се разпределя върху повърхността й. Охлажда се добре и се сервира с бита сметана.

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Сурови лешници BILLA
Сурови лешници BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA