ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Шоколадови солети

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • солети - 250 г
  • черен шоколад - 150 г
  • бял шоколад - 50 г
  • краве масло - 30 г
  • олио - 2 ч. л.

1. Маслото се загрява на водна баня, добавя се натрошеният черен шоколад и се разтопява при непрекъснато бъркане, така че да се получи гладка консистенция.

2. Солетите се потапят до половината в разтопения шоколад и се слагат върху метална решетка, докато шоколадът се втвърди (на стайна температура).

3. Белият шоколад се разтопява на водна баня заедно с олиото. Бърка се, докато се получи гладка консистенция и върху тъмната шоколадовата част се нанасят леки щрихи от бял шоколад.

4. Изчаква се шоколадът да се втвърди и солетите се сервират.

Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA