ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Шоколадово брауни с кленов сироп

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • черен шоколад - 200 г
  • краве масло - 100 г
  • кленов сироп - 120 г
  • яйца - 2 броя
  • ванилов екстракт - 1 с. л.
  • брашно - 120 г
  • какао на прах - 1 с. л.
  • сода за хляб - 0.25 ч. л.
  • бял шоколад - 100 г
  • крем сирене - 2 с. л.

1. Фурната се загрява на 170 °С. Тава с размери 20х25 см се застила с хартия за печене. В купа се смесват брашното,солта, содата и какаото.

2. В друга купа се слагат натрошеният шоколад и маслото, и се разтопяват на водна баня или в микровълнова фурна. Сместа се оставя да се охлади леко и при непрекъснато разбиване се слагат едно по едно яйцата, кленовият сироп, ваниловият екстракт и приготвената суха смес. Тестото се сипва в тавата и се пече около 25 минути.

3. Охладеното брауни се разрязва на триъгълни парчета, на всяко се забожда по една сламка или пръчица и се декорира.

4. Белият шоколад се натрошава и се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна. Прибавят се крем сиренето и сладкарската боя и сместа се бърка, докато стане гладка и хомогенна. Прехвърля се в пош, върхът на който се отрязва.

5. Така приготвените елхички се декорират с шоколадовия крем, поръсват се със звездички и се поднасят.

Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA