ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Шоколадово суфле с нар

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • краве масло - 250 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 6 броя
  • уиски - 30 мл
  • брашно - 130 г
  • черен шоколад (70% какао) - 200 г
  • зърна от нар - 100 г

1. Маслото се разтопява. Прибавят се захарта и уискито, след това едно по едно яйцата, разтопеният шоколад и накрая брашното. Сместа се разбърква добре.

2. Малки порцеланови или керамични купички за суфле се намазват с масло и се поръсват с какао.

3. Сместа се налива в купичките, като се оставя 1 см разстояние до ръба. Десертът се пече в загрята на 230 °С фурна за 10 минути. Средата на суфлето трябва да остане течна.

4. Десертът се сервира топъл с малко бита сметана и зрънца нар.

Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA