ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Шоколадов крем с хрупкави бисквити

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • прясно мляко - 600 мл
  • царевично нишесте - 3 с. л.
  • захар - 120 г
  • жълтък - 2 броя
  • бурбонска ванилова захар - 10 г
  • краве масло - 30 г
  • бял шоколад - 50 г
  • черен шоколад - 50 г
  • пресни малини - 200 г
  • бисквити - 100 г
  • животинска сметана - 200 мл

1. Захарта се разбърква с ваниловата захар, нишестето и жълтъците, ако има нужда, се налива малко мляко.

2. Останалото мляко се кипва и при постоянно бъркане се налива в захарно-яйчената смес.

3. След това всичко се прехвърля в тенджера и се готви на слаб огън, при постоянно бъркане, докато сместа се сгъсти. Дърпа се от котлона, добавя се маслото и се разбърква, докато се разтвори.

4. Яйченият крем се разделя на две. Към едната част се добавя белият шоколад, към другата – черният. Разбъркват се внимателно, за да се разтопи шоколадът, и се оставят да се охладят.

5. Двата вида крем и сметаната се разбиват поотделно. В чаши се сипва от единият крем, слагат се натрошени бисквити, плодове, от другият крем, бисквити, плодове и сметана. Охлажда се и се поднася.

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Бисквити Petit Beurre 7% Масло BILLA
Бисквити Petit Beurre 7% Масло BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA