ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Ягодово тирамису

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • жълтък - 3 броя
  • захар - 140 г
  • сирене „Маскарпоне” - 500 г
  • лимон - 1 брой
  • ванилов екстракт - 1 ч. л.
  • животинска сметана - 200 мл
  • бишкоти - 100 г
  • ягоди - 350 г
  • ром - 2 с. л.
  • какао на прах - 1 ч. л.

1. Жълтъците и захарта (2 с. л. се отделят за ягодите) се разбиват много добре, след което се готвят на пара и се оставят да се охладят.

2. Ягодите се режат на тънки резенчета (6 се запазват за украса), поръсват се със захар, разбъркват се и се оставят настрана за 30 минути, за да си пуснат сока.

3. Маскарпонето се смесва с настърганата кора на лимона и ваниловия екстракт, прибавят се разбитите на крем жълтъци и всичко се разбърква много добре.

4. Сметаната се охлажда добре и се разбива, докато се стегне, след което внимателно се прибавя към сместа с маскарпонето и яйцата.

5. Ягодите се оцеждат. Към сока им се прибавят сокът от лимона и ромът, и с получения сироп се напояват бишкотите.

6. Тирамисуто се подрежда в чаши, като се редуват пласт сиропирани бишкоти и яйчен крем.

7. Накрая се поръсва с какао и се украсява с ягоди. Десертът се сервира добре охладен.

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Конфитюр ягода BILLA
Конфитюр ягода BILLA