ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДРУГИ СПЕЦИАЛИТЕТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Багети с гъби, топено сирене и пресен лук

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • багета - 4 броя
  • печурки - 250 г
  • краве масло - 100 г
  • топено сирене - 100 г
  • пресен лук - 3 стръка
  • маково семе - 2 ч. л.
  • мащерка - 3 стръка

1. Гъбите се обелват и се нарязват на тънко. Запържват се на два пъти в съд с 1 с. л. масло. Добавят се и листенцата мащерка, след това съдът се дърпа от котлона.

2. В багетите се правят няколко успоредни прореза, без да се стига до долу – трябва да останат цели.

3. Маслото се разтопява и се смесва с нарязания на ситно пресен лук и маковото семе.

4. Багетите се поставят върху лист алуминиево фолио и в разрезите се пълнят с нарязаното на кубчета топено сирене и запържените гъби, като се притискат хубаво в отворите. Намазват се с маслената смес и се завиват във фолиото.

5. Пекат се в загрята на 180 °С фурна с вентилатор за 15 минути. След това се маха фолиото и се пече още 10 минути.