ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДРУГИ СПЕЦИАЛИТЕТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Бургери

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • кайма (60 % телешко месо и 40 % свинско) - 450 г
  • лук - 60 г
  • сирене „Чедър“ - 80 г
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • салатен микс - 50 г
  • червен лук - 60 г
  • домат - 1 брой
  • малки кръгли питки - 5 броя
  • кетчуп - 2 с. л.
  • олио - 3 с. л.

1. Към каймата се прибавят нарязаният лук, малко сол, черен и лют червен пипер.

2. Сместа се омесва много добре с ръце, за да се споят всички съставки.

3. 1/8 от нея се поставя в леко намазнена преса за оформяне на бургери. Ако не разполагате с такава, на ръка оформете 8 топки и ги сложете върху намазнена повърхност.

4. Капака на пресата не се маже с олио, само се напръсква леко с вода и с него силно се притиска каймата. Ако го правите на ръка, притиснете топката с длан, за да се получи тънко кюфте и след това оформете краищата, като ги заглаждате в посока към центъра, така че да не се напукат по време на печенето.

5. Оформеното кюфте се изважда внимателно от пресата и се оставя настрана. Ако го правите на ръка, с помощта на остър нож внимателно отделете кюфтето и го оставете настрана.

6. В центъра на 4 бургера се слага сирене „Чедър”, настъргано или на слайсове, като се внимава около него да остане 1 см.

7. Отгоре се поставя втори бургер, така, че сиренето да остане по средата и краищата леко се притискат. Притиска се с пресата.

8. Ако се правят на ръка, кюфтето се притиска с длан в средата, за да се намести сиренето в каймата. Краищата се оформят добре, за да не изтече чедъра по време на печенето.

9. Бургерите се пекат на добре загрята скара или грил тиган, докато придобият златист загар.

10. Слагат се в разрязана на две питка и се поливат с кетчуп. Отгоре се слага салатен микс, резенчета домат и червен лук.

Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium