ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДРУГИ СПЕЦИАЛИТЕТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Вегетариански бургер

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • кръгли пълнозърнести питки - 4 броя
  • киноа - 250 г
  • просо - 40 г
  • ечемик - 40 г
  • авокадо - 1 брой
  • салатен микс - 50 г
  • нишесте - 2 ч. л.
  • таханова паста - 1 с. л.
  • настърган джинджифил - 1 ч. л.
  • наситнен магданоз - 1 ч. л.
  • маслиново масло - 3 с. л.
  • сок от лайм - 3 с. л.
  • настъргана кора от лайм - 1 ч. л.
  • галета - 50 г
  • манго - 1 брой
  • мед - 1 с. л.
  • едро смляна люта чушка - 0.5 ч. л.
  • наситнен лук - 2 с. л.

1. Киноата, просото и ечемикът се сваряват поотделно в подсолена вряща вода, след което се измиват, подсушават се и се охлаждат.

2. Поставят се в подходящ съд, прибавят се джинджифилът, кората от лайм, магданозът, тахановата паста, 1 с. л. от сока от лайм, сол и черен пипер.

3. Разбърква се добре с ръка, слага се нишестето и се разбърква отново. От сместа се оформят 4 бургера, които се овалват от всички страни в галета. Бургерите се пържат в силно сгорещеното маслиново масло от двете страни, докато придобият приятен златист цвят. Изваждат се от тигана, оставят се настрана и се държат топли.

4. Мангото се почиства, обелва се, реже се на кубчета и се поставя във висок съд. Прибавят се наситненият лук, сухата люта чушка, медът, 1 с.л. сок от лайм, сол и черен пипер навкус и се пасира до получаването на гладка смес.

5. Авокадото се обелва, почиства се, нарязва се на кубчета и се поръсва с останалия сок от лайм.

6. Питките се разрязват и салатата се подрежда върху долната половина. Върху нея се поставят бургерите, следва нарязаното авокадо и се завършва със соса от манго. Покрива се с другата половина на питката и се сервира.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Киноа семена BILLA
Киноа семена BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium