ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДРУГИ СПЕЦИАЛИТЕТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Горещ шоколад

ПРОДУКТИ

(2 порции)
  • прясно мляко - 300 мл
  • животинска сметана - 200 мл
  • пръчка канела - 2 броя
  • какао на прах - 1 с. л.
  • черен шоколад - 100 г
  • ванилов екстракт - 1 ч. л.
  • маршмелоу - 1 шепа

1. Млякото и сметаната се загряват на слаб огън заедно с канелата, какаото и ваниловия екстракт. След 2–3 минути се прибавят накълцаният шоколад и 2/3 от бонбоните маршмелоу.

2. Сместа се оставя на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато се разтопят бонбоните и шоколадът. Дърпа се от огъня и се налива в подходящи чаши. Преди напитката да се сервира, се прибавят останалите бонбони маршмелоу.

Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA