ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДРУГИ СПЕЦИАЛИТЕТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Гранита

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • синьо кюрасо - 150 мл
  • сок от грейпфрут - 75 мл
  • гренадин - 150 мл
  • сироп от ягоди - 75 мл
  • зелен ментов сироп за коктейли - 150 мл
  • чай от мента - 70 мл
  • сироп за коктейли от мандарини - 150 мл
  • прясно изцеден сок от портокал - 70 мл

1. За зелената гранита се приготвя чай от мента, като пакетчето чай се залива със 150 мл гореща вода и се запарва за 10 минути. 70 мл от течността се заделя за приготвянето на гранитата и се охлажда. После се смесва с ментовия сироп.

2. За жълтата гранита се изцеждат 1–2 портокала, чийто сок се прецежда и се смесва със сиропа от мандарини.

3. Съставките за синята и червената гранита се смесват поотделно. Всяка от четирите смеси се налива в купички с размери 10х10 см и се прибира във фризер за 3–4 часа. Повърхността на замразената смес се изстъргва на няколко пъти с лъжица или вилица, за да се получат малки ледени късчета. Гранитата се сервира в пластмасови чашки с разноцветни пластмасови сламки.