КАТЕГОРИЯ
ДРУГИ СПЕЦИАЛИТЕТИ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. За зелената гранита се приготвя чай от мента, като пакетчето чай се залива със 150 мл гореща вода и се запарва за 10 минути. 70 мл от течността се заделя за приготвянето на гранитата и се охлажда. После се смесва с ментовия сироп.
2. За жълтата гранита се изцеждат 1–2 портокала, чийто сок се прецежда и се смесва със сиропа от мандарини.
3. Съставките за синята и червената гранита се смесват поотделно. Всяка от четирите смеси се налива в купички с размери 10х10 см и се прибира във фризер за 3–4 часа. Повърхността на замразената смес се изстъргва на няколко пъти с лъжица или вилица, за да се получат малки ледени късчета. Гранитата се сервира в пластмасови чашки с разноцветни пластмасови сламки.