ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДРУГИ СПЕЦИАЛИТЕТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Двоен бургер

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • свинска кайма - 500 г
  • телешка кайма - 500 г
  • лук - 160 г
  • маслиново масло - 2 с. л.
  • салатен микс - 50 г
  • малка глава червен лук - 60 г
  • домат - 1 брой
  • кетчуп - 50 г
  • майонеза - 50 г
  • сирене „Чедър“ - 50 г
  • питка - 4 броя

1. Каймата се слага в голям съд заедно със ситно нарязания лук, малко сол и черен пипер, и се омесва добре с ръце.

2. От получената смес се оформят 8 големи кюфтета (малко по-големи от размера на питката) и се оставят настрана да починат за 1 час. Кюфтетата се намазват с маслиново масло и се пекат на скара или грил тиган от двете страни за 3–4 минути.

3. Питките се разрязват на половина, като долната половина се маже със смес от кетчуп и майонеза. След това се поставя салатата и върху нея кюфте. Следват два слайса сирене „Чедър“ и още едно кюфте. Подреждат се резени домати и червен лук. Бургерът се покрива с другата половина на питката и се сервира.

4. Бургерите можете да приготвите само с едно кюфте или да приемете   предизвикателството и да използвате три за всяка порция

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Майонеза BILLA
Майонеза BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium