КАТЕГОРИЯ
ДРУГИ СПЕЦИАЛИТЕТИ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Чушките се нарязват на кубчета с размер 1 см. Морковите се обелват и се нарязват на шайби. Селърито се обелва и се нарязва по диагонал. Карфиолът се разделя на малки розички.
2. Всички зеленчуци се смесват, поръсват се със солта и се разбъркват. Покриват се с фолио свежо съхранение и се оставят на стайна температура за 8–12 часа. След това се измиват добре с вода.
3. Буркан от 1 л и 700 мл и капачката му се слагат в тенджера с вода и се вари 10 минути, да се стерилизират.
4. Към оцета се налива на тънка струйка маслиновото масло и се бърка постоянно, докато се получи емулсия.
5. Добавят се натрошеният черен пипер, риганът, семената копър и смачканият чесън.
6. Зеленчуците се слагат в буркана и се заливат с маринатата. Затваря се и се оставя в хладилник. Трябва да престои няколко дни преди сервиране.
7. Посочените продукти са за 1 буркан от 1700 мл.