ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДРУГИ СПЕЦИАЛИТЕТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Италианска туршия

ПРОДУКТИ

(12 порции)
  • червени чушки - 2 броя
  • селъри - 2 стръка
  • моркови - 2 броя
  • карфиол - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • маслиново масло - 1 ч. ч.
  • бял винен оцет - 1 ч. ч.
  • семена от копър - 0.5 ч. л.
  • сух риган - 3 ч. л.
  • черен пипер на зърна - 1 ч. л.
  • сол - 0.5 ч. л.

1. Чушките се нарязват на кубчета с размер 1 см. Морковите се обелват и се нарязват на шайби. Селърито се обелва и се нарязва по диагонал. Карфиолът се разделя на малки розички.

2. Всички зеленчуци се смесват, поръсват се със солта и се разбъркват. Покриват се с фолио свежо съхранение и се оставят на стайна температура за 8–12 часа. След това се измиват добре с вода.

3. Буркан от 1 л и 700 мл и капачката му се слагат в тенджера с вода и се вари 10 минути, да се стерилизират.

4. Към оцета се налива на тънка струйка маслиновото масло и се бърка постоянно, докато се получи емулсия.

5. Добавят се натрошеният черен пипер, риганът, семената копър и смачканият чесън.

6. Зеленчуците се слагат в буркана и се заливат с маринатата. Затваря се и се оставя в хладилник. Трябва да престои няколко дни преди сервиране. 

7. Посочените продукти са за 1 буркан от 1700 мл. 

Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Винен оцет бял BILLA
Винен оцет бял BILLA