ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДРУГИ СПЕЦИАЛИТЕТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Маринована тиква с билки

ПРОДУКТИ

(8 порции)
  • тиква - 500 г
  • мащерка - 4 стръка
  • розмарин - 2 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • винен оцет - 150 мл
  • вода - 500 мл

1. Тиквата се почиства и се реже на кубчета.

2. Оцетът и водата се наливат в голям съд, посолява се и когато течността заври, се слага тиквата. Вари се около 10 минути.

3.Тиквата се слага в стерилизирани буркани, залива се с течността, слагат се билките и нарязаният чесън и бурканите се затварят. Съхранява се в хладилник до един месец. От това количество се пълнят 1 - 2 буркана.