ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДРУГИ СПЕЦИАЛИТЕТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Мини бургери

ПРОДУКТИ

(2 порции)
  • малки кръгли питки - 6 броя
  • телешко месо - 380 г
  • сланина - 60 г
  • мариновани краставички - 80 г
  • чери домати - 40 г
  • рукола - 20 г
  • кашкавал - 60 г
  • майонеза - 60 г
  • заквасена сметана - 30 г
  • дижонска горчица - 10 г

1. Към смляната сланина се добавя телешкото, нарязано на кубчета, и всичко се мели заедно. Добавят се сол, черен пипер и след като се омеси добре, се оформят 6 бургера с дебелина 3 см. Приготвените бургери се пекат на грил тиган.

2. Вътрешната страна на хлебчетата се запича в същия съд.

3. Майонезата, сметаната и горчицата се смесват и се добавя сол.

4. Краставичките и доматите се нарязват на шайби, кашкавалът се реже по диагонал, за да се получат 6 триъгълника.

5. В долната част на питките се слага малко от соса, добавят се по два резена домати и краставички, следват топлите бургери, върху които се слагат триъгълниците от кашкавал и няколко листенца рукола. За финал отгоре се залива със сос и се покрива с другата половина от хлебчето. Сандвичът се нанизва на бамбуково шишче и се сервира.

Майонеза BILLA
Майонеза BILLA
Кашкавал от краве мляко BILLA
Кашкавал от краве мляко BILLA
Кисели краставички BILLA
Кисели краставички BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium