ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДРУГИ СПЕЦИАЛИТЕТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пастет от пушена сьомга

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • пушена сьомга - 300 г
  • крем сирене - 150 г
  • майонеза - 70 г
  • заквасена сметана - 30 г
  • черни маслини (без костилки) - 60 г
  • зелени маслини - 60 г
  • каперси - 50 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • наситнен копър - 1 с. л.
  • лимон - 0.5 брой

1. Сиренето, майонезата и заквасената сметана се слагат в блендер и се овкусяват със солта, черния пипер и лимоновия сок.

2. Прибавят се сьомгата, 5–6 нарязани черни маслини, 20 г каперси и половината ситно нарязан копър. Сместа се смила за кратко, ако желаете пастет с по-зърнеста консистенция, или се мели по-продължително, ако желаете гладък пастет.

3. Поръсва се с останалия копър и се сервира с крекери (200 г), маслини и каперси.

Каперси BILLA
Каперси BILLA
Майонеза BILLA
Майонеза BILLA