ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДРУГИ СПЕЦИАЛИТЕТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пикантен горещ шоколад

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • прясно мляко - 200 мл
  • животинска сметана - 400 мл
  • черен шоколад (70% какао) - 200 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • канела - 1 ч. л.
  • лют червен пипер - 0.25 ч. л.

1. Млякото и сметаната се кипват. Към тях се прибавят ваниловата захар и канелата.

2. Сместа се дръпва от огъня, прибавя се шоколадът, нарязан на парченца, и се разбърква.

3. Налива се в подходящи стъклени чаши, поръсва се с малко лют червен пипер и се сервира веднага.

Съвет: Животинската сметана е желателно да бъда с 30% масленост.