ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДРУГИ СПЕЦИАЛИТЕТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пъпешово мохито

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • пъпеш - 600 г
  • прясна мента - 0.25 връзка
  • лайм - 2 броя
  • кафява захар - 50 г
  • тъмен ром - 100 мл
  • клуб сода - 500 мл
  • кубчета лед - 1 ч. ч.

1. Пъпешът се почиства и нарязва на кубчета. Лаймът се реже на кубчета и се слага в хаванче заедно с цели клонки мента, ледът се натрошава.

2. Пъпешът се пюрира, смесва се с ментата и лайма, добавя се захарта и се разбърква.

3. Разпределя се в чаши, допълва се с натрошен лед, рома и содата, поднася се веднага.