ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДРУГИ СПЕЦИАЛИТЕТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Ягодов рай

ПРОДУКТИ

(12 порции)
  • ягоди - 1.5 кг
  • вино „Просеко” - 200 мл
  • желираща захар - 500 г

1. Ягодите се измиват, почистват се и се слагат в широк съд. Заливат се с виното. Готвят се при непрекъснато бъркане  до омекване и изпаряване на алкохола. Пасират се и се прибавя желиращата захар. Готви се до сгъстяване.

2. Сместа се пълни в стерилизирани бурканчета за сладко, затварят се плътно и се обръщат с капачката надолу върху кухненска къпра. След няколко часа се обръщат и се оставят да се охладят напълно. Количеството е достатъчно за 57 малки буркана.