ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Агнешка плешка с бяло вино

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • агнешка плешка - 1 брой
  • бяло вино - 100 мл
  • маслиново масло - 50 мл
  • розмарин - 2 стръка
  • бял винен оцет - 2 с. л.
  • чесън - 1 глава

1. Две скилидки чесън и един стрък розмарин се нарязват на ситно. В месото се правят дълбоки разрези. Поставя се в тава, залива се с маслиновото масло, овкусява се с чесъна, розмарина, сол и черен пипер. Със сол и черен пипер се овкусява и от долната страна. Останалата глава чесън се разделя на две и се слага в тавата.

2. Пече се за 3 часа и 30 минути в загрята на 150 ºC фурна, като периодично се залива със соса от печенето.

3. Когато месото е почти готово, се залива с виното и оцета и се допича на 220 ºC за 10 минути. Поднася се със соса от печенето и стрък розмарин за украса.

Винен оцет бял BILLA
Винен оцет бял BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium