ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Агнешки книжен кебап

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • агнешко месо от бут - 1 кг
  • пресен лук - 2 връзки
  • пресен чесън - 2 стръка
  • краве масло - 60 г
  • магданоз - 1 връзка
  • цедено кисело мляко - 250 г
  • пресен джоджен - 4 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • малки кръгли питки - 4 броя
  • пушен червен пипер - 1 с. л.
  • чубрица - 1 ч. л.

1. Месото се нарязва на кубчета и се смесва с наситнените лук и чесън.

2. Прибавят се червеният пипер, наситненият магданоз, разтопеното масло, чубрицата, сол и черен пипер, и се разбърква.

3. От пергаментова хартия се изрязват четири правоъгълника и сместа се разпределя в тях. Оформят се стегнати пакетчета и се подреждат в малка тава.

4. Наливат се около 200 мл вода (или пилешки бульон) и се пече около 1 час и 45 минути в загрята на 180 ºC фурна с вентилатор.

5. Сосът се приготвя, като киселото мляко се разбърква заедно със счуканите с малко сол скилидки чесън, сол и наситнения джоджен.

6. Питките се запичат на тиган или във фурна. Готовото месо се сервира със соса и хляба.