КАТЕГОРИЯ
ОСНОВНИ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Агнешкото месо се смила в месомелачка първо през едра решетка, а след това през по-фина.
2. Картофите се измиват и се сваряват. Обелват се и се нарязват на кубчета. Двата вида лук и чесънът се нарязват наситно. Запържват се в маслиновото масло. Добавя се смляното агнешко и се запържва отново.
3. Слага се доматеният концентрат, леко се запържва и се поръсва канелата. След около минута се прибавят доматите, риганът, сол и черен пипер. Налива се 200 мл вода. Готви се 20 минути на слаб огън.
4. Пармезанът се настъргва и се смесва с киселото мляко и яйцето. Корите се разрязват наполовина и се намазват с масло. Всяка се сгъва на две и се поставят във форми за мъфини с 12 големи дупки. Сипва се от картофите. Върху тях се разпределя от сместа с каймата и се полива с киселото мляко. Пече се 20 минути в загрята на 200 °С фурна с вентилатор на средно ниво.