ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Агнешко в бохча

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • агнешко месо от плешка - 400 г
  • картофи - 300 г
  • пресен лук - 3 връзки
  • домати на кубчета от консерва - 400 г
  • кисело мляко - 150 г
  • сирене „Пармезан“ - 40 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • яйце - 1 брой
  • точени кори - 0.5 пакет
  • маслиново масло - 1 с. л.
  • доматена паста (концентрат) - 1 с. л.
  • канела - 0.5 ч. л.
  • риган - 2 ч. л.

1. Агнешкото месо се смила в месомелачка първо през едра решетка, а след това през по-фина.

2. Картофите се измиват и се сваряват. Обелват се и се нарязват на кубчета. Двата вида лук и чесънът се нарязват наситно. Запържват се в маслиновото масло. Добавя се смляното агнешко и се запържва отново.

3. Слага се доматеният концентрат, леко се запържва и се поръсва канелата. След около минута се прибавят доматите, риганът, сол и черен пипер. Налива се 200 мл вода. Готви се 20 минути на слаб огън.

4. Пармезанът се настъргва и се смесва с киселото мляко и яйцето. Корите се разрязват наполовина и се намазват с масло. Всяка се сгъва на две и се поставят във форми за мъфини с 12 големи дупки. Сипва се от картофите. Върху тях се разпределя от сместа с каймата и се полива с киселото мляко. Пече се 20 минути в загрята на 200 °С фурна с вентилатор на средно ниво.

Точени кори BILLA
Точени кори BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Двоен доматен концентрат BILLA
Двоен доматен концентрат BILLA