ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Глазирано свинско печено

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • свинска плешка без кост - 1.5 кг
  • конфитюр от портокал - 300 г
  • дижонска горчица - 2 с. л.
  • настърган джинджифил - 1 с. л.
  • чесън - 2 скилидки
  • кафява захар - 3 с. л.
  • мед - 1 с. л.
  • вода - 200 мл
  • уиски - 50 мл
  • карамфил - 1 ч. л.

1. Фурната се загрява на 180 °C. Месото се посолява от всички страни, страната без кожата се натрива с 1 с. л. горчица, а в кожата се правят малки прорези и във всеки прорез се слага по едно зрънце карамфил.

2. Месото се слага в намазнена тава и се пече около 30 минути.

3. Междувременно в малък съд се разбъркват конфитюрът, останалата горчица, настърганият джинджифил, пюрираният чесън, кафявата захар, медът и водата. Сместа се готви на умерен огън за 15–20 минути, докато се редуцира.

4. Съдът се дърпа от огъня и се прибавя бърбънът. Месото се изважда от фурната, полива се с половината глазура, покрива се с алуминиево фолио и се връща във фурната.

5. Пече се един час, изважда се от фурната, фолиото се отстранява, прибавя се останалата глазура и се пече още 30 минути.

Изворна вода BILLA
Изворна вода BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA