ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Говеждо контра филе върху пюре от кестени

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • стек от говеждо контра филе - 2 броя
  • пюре от кестени (неподсладено) - 200 г
  • подсладена сметана - 100 мл
  • маслиново масло - 2 с. л.
  • коняк - 50 мл
  • мащерка - 2 стръка

1. Месото се измива и подсушава върху домакинска хартия. Посолява се и се натрива с едро смлян пипер. Слага се в сгорещено маслиново масло и се пържи по 3 минути от всяка страна. След това се изважда и се оставя на топло за около 5 минути.

2. В съда се сипва сметаната, прибавят се пюрето от кестени, малко сол и пипер, и сместа се слага да ври на котлона на умерен огън. Веднага щом заври, се налива конякът и сосът се готви докато леко се сгъсти.

3. Готовото пюре се слага в чиния, върху него се подрежда нарязаното месо, отгоре се поръсва с накъсана мащерка, и ястието се сервира със свежо френско грозде.

Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA