ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Испански омлет

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • яйца - 8 броя
  • картофи - 8 броя
  • пикантен салам - 200 г
  • червена чушка - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 0.25 връзка
  • маслиново масло - 2 с. л.

1. Картофите се обелват и се нарязват на шайби. След това се бланшират във вряща подсолена вода, докато леко омекнат, изваждат се и се охлаждат.

2. Яйцата се разбиват със сол и пипер. Лукът, чесънът, чушката и магданозът се режат на ситно. Колбасът се нарязва на тънки парчета.

3. Маслиновото масло се сгорещява в тиган с дебело дъно и незалепващо покритие. В него се запържват лукът и чесънът. Щом станат златисти, се прибавят разбитите яйца, колбасът, картофите, чушката и магданозът.

4. Всичко се запържва и се оставя на котлона за 2 минути. След това се запича за 7–8 минути в загрята на 180 °C фурна. Омлетът се изважда и се реже на триъгълници. Поднася се със сос по избор.

 

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Салам Закуска слайс BILLA
Салам Закуска слайс BILLA
Салам Амбарица BILLA
Салам Амбарица BILLA