ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Картофи по мексикански

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • големи картофи - 4 броя
  • лук - 1 глава
  • телешка кайма - 250 г
  • царевица от консерва - 100 г
  • червен боб от консерва - 100 г
  • домати на кубчета от консерва - 300 г
  • канела - 3 щипки
  • риган - 0.5 ч. л.
  • чесън на прах - 0.5 ч. л.
  • лют червен пипер на люспи - 0.5 ч. л.
  • цедено кисело мляко - 200 г

1. Картофите се измиват добре и се варят в подсолена вода, докато омекнат.

2. Лукът се реже на ситно и се запържва в олиото, след което се прибавя каймата. Пържи се още малко. Слагат се отцедените царевица и боб, подправките и доматите, и всичко се задушава около 20 минути. Ако е необходимо, се слагат още подправки на вкус.

3. Картофите се разрязват на две през средата и се пълнят с ароматната смес. Сервират се гарнирани с една лъжица кисело мляко и поръсени със ситно нарязан магданоз.

Царевица BILLA
Царевица BILLA
Червен боб BILLA
Червен боб BILLA
Бял боб BILLA
Бял боб BILLA
Домати на кубчета BILLA
Домати на кубчета BILLA