ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Котлети с билкова коричка

ПРОДУКТИ

(2 порции)
  • свински котлети - 400 г
  • горчица - 20 г
  • бяло вино - 50 мл
  • краве масло - 30 г
  • филии сух бял хляб - 2 броя
  • магданоз - 5 стръка
  • мащерка - 4 стръка
  • салвия - 1 стрък
  • чесън - 6 скилидки
  • маслиново масло - 30 мл
  • сол - 1 щипка
  • розмарин - 4 стръка

1. Хлябът се наронва в чопър и към него се прибавят магданозът, 2 стръка розмарин, мащерката, салвията и 2 скилидки чесън. Сипва се маслиновото масло и се поръсва с щипка сол. Смила се до получаването на трохи.

2. Котлетите се намазват с маслиново масло. Не се изтъняват с чук, за да останат сочни при печенето. Посоляват се и се поръсват с черен пипер.

3. Запечатват се за 2–3 минути от всяка страна в силно нагорещен тиган от двете страни до получаване на златиста коричка. Когато се обърнат, върху изпечената страна се слага по една скилидка чесън и клонче розмарин за допълнително овкусяване.

4. Прехвърлят се в тава. Първо се намазват с тънък слой горчица от двете страни, а след това само отгоре се покриват плътно с ароматните трохи. В тавата се слагат маслото и 2 обелени скилидки чесън и се налива виното. Котлетите се пекат в загрята на 190°С фурна 7–8 минути.

5. Поставят се в чинии, поливат се със соса от печенето, украсяват се с розмарин и се поднасят с гарнитура по избор.

Пълнозърнест тостерен хляб BILLA BRAND
Пълнозърнест тостерен хляб BILLA BRAND
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium