ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Кюфтета от леща и морковени пръчици

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • кайма смес - 400 г
  • зелена леща - 200 г
  • лук - 100 г
  • сух бял хляб - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйце - 1 брой
  • трохи от стар бял хляб - 50 г
  • олио - 300 мл
  • магданоз - 2 стръка
  • моркови - 400 г
  • маслиново масло - 20 мл
  • краве масло - 20 г

1. Лещата се сварява в подсолена вода, охлажда се и се намачква.

2. Лукът се наситнява и се запържвав малко олио, докато омекне. Хлябът се залива с млякото. Лещата се добавя към каймата заедно с охладения лук, отцедения хляб и яйцето. Овкусява се със сол и черен пипер. Слагат се хлебните трохи, малко наситнен магданоз и се омесва добре. Оформят се кюфтета и се пържат в останалото олио, като се обръщат, докато придобият златист загар от всички страни.

3. После се слагат в тава постлана с пергаментова хартия, и се пекат 10 минути в загрята на 180 °С фурна.

4. Морковите се обелват и се нарязват на много тънки пръчици. Разбъркват се с маслиновото и с разтопеното краве масло и се поднасят с кюфтетата.

5. Ястието се поръсва с останалия магданоз.

Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA