КАТЕГОРИЯ
ОСНОВНИ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Рибата се филетира и се почиства от кожата и костите.
2. Главите и костите се завързват в марля, заливат се със студена вода и се варят 15 минути на слаб огън.
3. Лукът се реже на полумесеци, запържва се в маслиновото масло и щом стане „стъклен“, се прибавя наситненият чесън. Когато и той омекне, се сипват обелените и нарязани на шайби картофи и настърганите домати. Поръсва се с щипка босилек и се овкусява със сол и черен пипер. Зеленчуците се прехвърлят в тава, наливат се 300 мл от рибния бульон и се пече около 20 минути в загрята на 200 °С фурна.
4. След това отгоре се подреждат рибните филета, полива се с малко маслиново масло, овкусява се със сол, черен пипер и щипка босилек, сипват се маслините и се пече на 200 °С до готовност – около 8 минути.