ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Лесна фритата с тиквички

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • тиквички - 300 г
  • лук - 80 г
  • маслиново масло - 1 с. л.
  • краве масло - 1 с. л.
  • сол - 0.25 ч. л.
  • яйца - 5 броя
  • животинска сметана - 100 мл
  • смлян черен пипер - 0.25 ч. л.
  • сирене „Чедър“ - 100 г

1. Фурната се загрява на 180 °С. Настърганите тиквички се посоляват и се оставят настрана за10 минути, докато пуснат сока си, след което се отцеждат. Маслиновото масло се загрява в тенджера, слага се и кравето масло.

2. Ситно нарязаният лук се запържва за 2–3 минути. Прибавят се отцедените тиквички и се пържи още 2 минути.

3. Яйцата се разбиват в купа, прибавят се сметаната, настърганото сирене, щипка сол и смленият черен пипер. Накрая сместа с тиквичките се прибавя към яйчената. Всичко се разбърква добре, сипва се във форма и се пече за около 20 минути.

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium