ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Люти пилешки кюфтета

ПРОДУКТИ

(2 порции)
  • пилешка кайма (60% бут и 40% гърди) - 800 г
  • лук - 1 глава
  • настърган джинджифил - 50 г
  • къри на прах - 1 с. л.
  • лют червен пипер - 0.5 ч. л.
  • кориандър - 1 ч. л.
  • лимонов сок - 4 с. л.
  • олио - 2 с. л.
  • гъсто кисело мляко - 200 г
  • смлян кимион - 1 ч. л.
  • мента - 2 стръка
  • лимонов сок - 2 с. л.

1. Каймата се смесва с настърганите лук и джинджифил, кърито, лютия червен пипер, кориандъра, 2 с. л. лимонов сок, олиото, сол и черен пипер. Омесва се и се оставя да почине 30 минути в хладилник.

2. Сосът се приговя като се смесват киселото мляко, наситнената мента, кимионът, 2 с. л. лимоновия сок и сол.

3. От каймата се оформят големи сплескани кюфтета и се готвят на тиган от двете страни в сгорещено олио, като се обръщат няколко пъти. Кюфтетата се поднасят със соса.

Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Кисело мляко 4.5% BILLA
Кисело мляко 4.5% BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium