ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Лют телешки език

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • сварен телешки език - 800 г
  • олио - 3 с. л.
  • светъл соев сос - 2 с. л.
  • пипер меланж - 0.5 ч. л.
  • люти чушки - 2 броя
  • лимонов сок - 2 с. л.

1. Езикът се нарязва натънко, намазва се с олио и се готви от всички страни, до златисто, в силно загрят сух тиган.

2. Изважда се и в същия съд се слагат нарязаните на ивички люти чушки.

3. Телешкият език се връща в тигана. Прибавят се лимоновият сок, счуканият в хаванче пипер меланж и соевият сос, и се разбърква.

4. Готовото ястие се поднася с гарнитура по избор.