ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Миди в масло и вино

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • миди с черупки - 1.5 кг
  • сухо бяло вино - 100 мл
  • краве масло - 100 г
  • маслиново масло - 20 мл
  • девесил - 0.25 връзка
  • магданоз - 0.25 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • сос „Уорчестър” - 1 ч. л.

1. Черупките на мидите се почистват добре от наслагвания и водорасли.

2. Чесънът се нарязва наситно и се запържва в зехтина и маслото. Налива се бялото вино и когато заври, в съда се слагат мидите. Добавят се девесилът и магданозът.

3. Когато мидите се отворят, се изваждат от съда с решетъчна лъжица.

4. Сосът от тях се оставя на котлона, добавя се сосът „Уорчестър“ и се оставя течността да се редуцира наполовина.

5. Мидите се слагат в чиния и се поливат с готовия сос.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA