ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ОСНОВНИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Многоцветно пиле с чедър

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • пилешки гърди - 4 броя
  • мащерка - 0.5 ч. л.
  • маслиново масло - 3 с. л.
  • домати - 2 броя
  • малка глава червен лук - 1 брой
  • тиквичка - 1 брой
  • жълта чушка - 1 брой
  • сирене „Чедър“ - 200 г
  • настърган пармезан - 20 г
  • галета - 1 с. л.

1. Пилето се поръсва със сол, черен пипер и мащерката. Добавя се малко маслиново масло. Върху всяко пилешко филе се правят 5 разреза, като се внимава, месото да не се среже до края.

2. Доматите, лукът, тиквичката и чушката се нарязват на тънки ивици. В разрезите на месото се поставя парче от всеки зеленчук.

3. Пилешкото се слага в тава, покрита с хартия за печене. Всяко парче се поръсва обилно с настърган чедър и пармезан, смесен с галета. Прибавят се маслиново масло и подправки на вкус. Ястието се пече в загрята на 200 °С фурна за около 25 минути.

Пармиджано реджано BILLA Premium
Пармиджано реджано BILLA Premium
Белени домати BILLA
Белени домати BILLA
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium